Tillbaka på allvar i sista matchen

Kalmar Artikeln publicerades
Sista U21-matchen för säsongen var nog även sista matchen i Kalmar FF för Muktar Ahmed. Den skadedrabbade mittfältarens kontrakt går ut efter säsongen.
Foto:Henrik Eriksson
Sista U21-matchen för säsongen var nog även sista matchen i Kalmar FF för Muktar Ahmed. Den skadedrabbade mittfältarens kontrakt går ut efter säsongen.

Hel, i form och målskytt.

Med två månader kvar av kontraktet.

– Sånt är livet, säger Muktar Ahmed.

Kalmar FF–Djurgården 4–1 (2–0)

I december 2014 skrev Muktar Ahmed på ett tvåårskontrakt med Kalmar FF. Då en jättetalang från Karlskrona som precis hade blivit utsedd till årets mittfältare i division 2.

Men tiden i KFF har inte alls blivit vad varken Ahmed själv eller föreningen hoppats på. I går spelade den skadeförföljde 21-åringen förmodligen sin sista match i den röda tröjan. Att Ahmed kommer att erbjudas nytt kontrakt när det här går ut den sista december är en riktig högoddsare.

– Det kunde ju ha blivit bättre. Jag har varit skadad mer än jag spelat och varit frisk. Precis när jag var på väg tillbaka och kände att utvecklingen gick uppåt så blev jag korsbandsskadad. Det är synd så klart, säger Muktar Ahmed.

  Vad händer nu?

  – Jag vet faktiskt inte, det är inte något bestämt än. Jag känner att jag håller en bra nivå, det handlar om att hitta någon som vill satsa på mig. Det finns nog säkert alternativ.

  Vilken nivå siktar du på, division 1 eller Superettan?

  – Vet inte riktigt, kan inte säga så mycket. Men det handlar om att få speltid för att utvecklas, säger Muktar Ahmed.

  Han inledde målskyttet i en avslagen match som KFF vann komfortabelt med 4–1. Det var även Henrik Rydströms sista match som U21-coach, den 7 november är han tillbaka som ansvarig för U19.

  – Jag är nöjd med spelarnas attityd och karaktär, säger Henrik Rydström.