Annons

Tidigt VM-uttåg – Italiens förbundskapten avgår

Milena Bertolini avgår som förbundskapten för Italien.
Beslutet kommer efter Italiens tidiga uttåg ur fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland.
"Jag önskar att landslaget och all damfotboll ska växa.", skriver Bertolini på Instragram.
Fotboll • Publicerad 7 augusti 2023
Milena Bertolini avgår som Italiens förbundskapten.
Milena Bertolini avgår som Italiens förbundskapten.Foto: John Cowpland /AP/TT

Efter Sveriges kross med 5–0 och sedan förlust i avgörande mot Sydafrika i gruppspelet, misslyckades Italien med att ta sig vidare till slutspel i VM i Australien och Nya Zeeland.

Nu meddelar Milena Bertolini, 57, att hon avgår som Italiens förbundskapten.

Annons

”Jag lämnar landslaget efter många år och jag vill tacka FIGC (det italienska fotbollsförbundet) för den fantastiska möjlighet de har gett mig”, skriver Bertolini på Instagram.

57-åringen blev förbundskapten för det italienska landslaget i augusti 2017. Beslutet att avgå kommer bland annat efter att flera italienska landslagsspelare vädrat kritik mot förbundet efter det tidiga VM-uttåget.

”Jag känner ingen förbittring och jag har ingen anledning som driver mig att känna eller leta efter en skyldig, utan snarare tacka för de vackra och mycket intensiva åren, som jag kommer alltid att bära med mig. Jag önskar att landslaget och all damfotboll ska växa”, skriver Bertolini.

Italien slutade trea i gruppen bakom Sydafrika och Sverige. Sist i gruppen blev Argentina.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons