Annons

Thorssell svensk mästare i speedway – får wildcard till GP-tävling

Dackarnas Jacob Thorssell imponerade stort under SM.
Det slutade med ett SM-guld för Dackeföraren.
SPEEDWAY • Publicerad 27 juli 2019 • Uppdaterad 28 juli 2019
Dackarnas Jacob Thorssell tog SM-guld på lördagen.
Dackarnas Jacob Thorssell tog SM-guld på lördagen.

Svensk speedways största namn, Fredrik Lindgren, fanns inte med under SM-tävlingarna i Hallstavik. 33-åringen ådrog sig en hjärnskakning under en ligamatch i Polen och fanns inte med på startlinjen under SM.

Det ledde till att Dackarnas Jacob Thorssell i stället blev svensk mästare för första gången någonsin. 26-åringen vann finalen före sjufaldige mästaren Andreas Jonsson och Kim Nilsson. Linus Sundström blev fyra.

Annons

Thorssell tog sig till final som siste man. Enligt Norrtelje Tidning var han en av fyra förare som fick chansen i ett sista chansen-heat med en plats i finalen i potten. 26-åringen tog chansen och gick vidare till final och där fortsatte han att hålla hög fart.

I finalen var Andreas Jonsson snabbast i starten och tog täten. Men Thorssell utmanade, övertog ledningen och behöll den hela vägen in i mål för sin första SM-titel.

TT
Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons