Annons

Thorbjörnssons återkomst slutade efter 54 minuter

Utlånad och tillbaka.
Markus Thorbjörnsson visade klass på GFA.
– Känslosamt att vara här, säger 30-åringen.
Kalmar • Publicerad 17 september 2018
Dalkurds Markus Thorbjörnsson med bollen under måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Kalmar FF och Dalkurd FF på Guldfågeln Arena.
Dalkurds Markus Thorbjörnsson med bollen under måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Kalmar FF och Dalkurd FF på Guldfågeln Arena.Foto: Patric Söderström/TT

Markus Thorbjörnsson har varit utlånad tidigare under sin tid i Kalmar FF. Året efter att han anlände från Falkenberg 2009 spelade mittbacken i Jönköpings Södra. Nu var 30-åringen tillbaka på GFA i Dalkurds tröja.

– Det var känslosamt, extremt konstigt att se sina forna lagkamrater face to face efter tio år i föreningen och sju här på GFA, säger Thorbjörnsson.

Annons

Han var klart bäst hos gästerna men lämnade med känning i baklåret efter 54 minuter. Själv hyllade han Rasmus Elm efteråt.

– Det var enmansshow tycker jag. Man märker det nu, när man är van att spela med honom. Han är extremt bolltrygg och sköter ett helt lag själv. Jag ska inte säga att vi tog över fullständigt när han gick av, men Kalmar är helt olika lag med och utan honom, säger Thorbjörnsson vars kontrakt med KFF går ut efter säsongen.

Ryktet säger att du är aktuell för en utländsk klubb och att du är i Dalkurd för att visa upp dig för dem i slutet av den här säsongen?

– Det har jag absolut ingen aning om, om jag ska vara helt ärlig.

Vad gör du nästa år då?

– Det står skrivet i stjärnorna, mitt kontrakt går ut och jag har ingen kontakt med Kalmar. De pratade inte med mig under hela våren, varför får du fråga dem, säger Markus Thorbjörnsson.

Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons