Annons

Tennisstjärnans bil stals – hjälpte polisen

Tennisstjärnan Nick Kyrgios har assisterat polisen. Den australiske 28-åringen hjälpte polisen i sitt hemland att fånga en man som påstås ha stulit hans Tesla under pistolhot i Canberra. Det rapporterar australiska ABC News.
Tennis • Publicerad 2 maj 2023
Nick Kyrgios hjäpte polisen när hans bil stals i Canberra. Arkivbild.
Nick Kyrgios hjäpte polisen när hans bil stals i Canberra. Arkivbild.Foto: Mark Baker/AP/TT

ABC rapporterar att domstolsdokument visar att Wimbledon-finalisten från 2022 använde en telefonapp för att spåra och bromsa bilen när polisen jagade den.

Enligt ABC visar domstolsdokument att en man misstänks för att ha riktat en pistol mot Kyrgios mamma, Norlaila Kyrgios, och krävt nycklarna till bilen. Därefter ska mannen även ha frågat hur man bär sig åt för att köra bilen.

Annons

När mannen sedan klev in i bilen flydde Norlaila Kyrgios och skrek på hjälp. Nick Kyrgios, som var i närheten, ringde då polisens nödnummer och hjälpte dem att spåra fordonet.

Mannen kunde gripas efter hjälp av polisens taktiska insatsstyrka.

En 32-årig man nekades borgen på tisdagen. Han misstänks nu för, bland annat, grovt väpnat rån och olovlig körning.

Kyrgios nådde finalen i Wimbledon förra året men har inte spelat en tävlingsmatch på elitnivå sedan han drog sig ur en turnering i Japan i oktober förra året på grund av en skada.

Den 28-årige australiern är rankad 13:e i världen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons