Annons

Team Eliassi föll på mållinjen

En match från Rio de Janeiro. Team Eliassi föll i finalen av fotbollsturneringen Neymar Jr’s Five i Rosengård.
– Tungt, det är andra året i rad som vi faller på mållinjen, säger spelaren Zana Eliassi.
Kalmar/Malmö • Publicerad 1 juli 2018
Team Eliassi tog sig till final i fotbollsturneringen Neymar Jr’s Five men föll tungt.
Team Eliassi tog sig till final i fotbollsturneringen Neymar Jr’s Five men föll tungt.Foto: Lasse Hansson

I fjol slutade Team Eliassi trea, i år blev de tvåa. En klen tröst då segraren hade fått åka till Rio de Janeiro för att representera Sverige. Första målet i den här spelformen blir extremt viktig då laget måste ta bort en av sina spelare för varje mål man släpper in.

– Vi hade några riktigt bra chanser innan de (RGS 124) gjorde 1–0. Vi hade en boll i stolpen. Det är 90 procents sannolikhet att man vinner matchen om man gör första målet, säger Zana Eliassi.

Annons

Efter en lång helg med först kval tillsammans med 38 lag på lördagen och finalspel med Sveriges åtta främsta lag på söndagen var Team Eliassi framme i semifinal där de vann med 5–0, men i finalen föll de med samma siffror.

– Det är inte lätt att känna sig nöjd nu. Alla vill vinna och representera Sverige men det är riktigt bra lag på plats. Tekniskt och taktiskt var det bra förra året men i år var det ännu bättre.

Team Eliassi tvingades klara sig utan skadade stjärnan Peiman Eliassi och Diako Eliassi.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons