Annons

Tätast i landet - nu förlänger Mangs

32 allsvenska klubbar i landet.
Inget lag i Sverige är lika täta bakåt som FBC.
Nu förlänger Kalmarsund med succémålvakten.
Kalmar • Publicerad 13 januari 2018
19-årige Sanna Mangs har fått chansen mellan Kalmarsunds stolpar den här säsongen och tagit den.
19-årige Sanna Mangs har fått chansen mellan Kalmarsunds stolpar den här säsongen och tagit den.Foto: Henrik Eriksson

– Det blir över två säsonger till, avslöjar Sanna Mangs.

19-åringen är skolad i talangfabriken Nykvarn men lämnade Sörmland när hon skulle börja gymnasiet och flyttade i stället till Jönköping. Efter två i Småland stod hon vid ett vägval. Planen var att flytta tillbaka och börja vid en skola i Stockholm i stället.

Annons

– Jag tänkte först flytta hem för innebandyn fungerade inte riktigt som de hade lovat. Men sedan ringde de från Kalmarsund och då tyckte jag att det var en bra möjlighet då jag vet att det är en stabil klubb. Därför kändes det roligt att satsa vidare här, säger hon.

Målvakten hade tuff konkurrens med Emelie Cohen under debutsäsongen i Superligan men fick ändå känna på spel i Sveriges högsta serie under drygt en handfull matcher. I år är Mangs etta i Kalmarsund. Efter en liten sajig start har FBC kommit i gång på allvar och rusar nu mot ett nytt Superligakval.

– Jag spelade inte här för två år sedan men jag såg kvalmatcherna mot Superligan och då såg man ett lag som slet för varandra. Så tyckte inte jag att det var i fjol. Nu har vi hittat tillbaka till det och sliter för varandra. Vi kämpar som ett lag.

Vad tror du om era chanser i år?

– Våra chanser är väldigt stora. I alla fall för att nå kval. Fortsätter vi att jobba som vi gjort nu finns inte mycket som stoppar oss tror jag.

Sanna Mangs.
Sanna Mangs.Foto: Henrik Eriksson

Tränaren Rasmus Bernharsson har jobbat hårt på att få i gång offensiven men det är framförallt defensiven som imponerat. Kalmarsund har släppt in 27 mål. Allsvenskan består av fyra serier men inget annat lag har ett sådant fint facit.

– Det är väl bra, haha. Vi är verkligen tajta defensivt och sliter för varandra. Då blir det enkelt att spela där bak. Jag vet var jag har mina spelare och att de hjälper mig.

Vad har du själv utvecklat?

– Sedan jag flyttade hit har jag blivit en mycket mer tryggare och stabilare målvakt som inger mer lugn. Tidigare har jag lätt svajat i väg och haft för mycket temperament. Här har jag hittat en trygg roll som även mina lagkompisar känner.

Den här helgen väntar dubbelmöten mot Fröjered och Lockerud/Mariestad från den västra serien. Tränaren Rasmus Bernhardsson räknar med tufft motstånd.

Annons

– Den västra serien är väl lite starkare och jämnare. Jag har bra koll på båda lagen. För oss handlar det om att försöka ta sex poäng för att kunna närma oss Göteborg.

Cajsa Mattlin saknas. Nellie Karlsson och Wilda Svanberg stannar hemma. Jill Karlström blir back up till Sanna Mangs.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons