Annons

Boston kallar över Luleås forwardstalang

NHL-klubben Boston har skrivit ett treårigt rookiekontrakt med 18-årige forwarden Fabian Lysell.
Nu lämnar han Luleå för Nordamerika.
Ishockey • Publicerad 9 augusti 2021
Fabian Lysell. Arkivbild.
Fabian Lysell. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Lysell lämnade Frölunda för Luleå mitt under förra säsongen, och i somras draftades han av Boston i första rundan. Sammanlagt blev det 26 SHL-matcher för Luleå där han gjorde två mål och en assist.

I exakt vilken liga Lysell kommer att spela i återstår att se.

Annons

– Boston har sagt att de vill ha över mig nu direkt, så jag åker över dit på camp där och sen får vi se hur de känner och vill göra efter det. Det finns en juniorliga också som alternativ, så det är inte klart ännu vart jag kommer spela, säger Lysell till NSD.

Boston, som tror hårt på Lysell i framtiden, anser att det är bättre för svenskens utveckling att spela i Nordamerika nästa säsong. Till stor del på grund av den hårda konkurrenssituationen i Luleå.

– De bedömde att det bästa för mig var att åka över och acklimatisera mig på den nivån och få spela mycket. Luleå har ju ett sjukt bra lag med väldigt många forwards, så det är klart att det påverkar. Jag tror att det kan passa mig också, så det var ganska naturligt att det blev så, säger Lysell.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons