Annons

Sverige vann premiären i nationshoppningen

Ridsport • Publicerad 6 juni 2021
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W i nationshoppningen i St Gallen.
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W i nationshoppningen i St Gallen.Foto: Ennio Leanza/AP/TT

Det svenska hoppryttarlaget vann den första Europadeltävlingen i den internationella nationshoppningsserien sedan Rolf-Göran Bengtsson ridit felfritt i omhoppningen.

Tävlingen reds i ett regnigt S:t Gallen i Schweiz och avgjordes efter omhoppning med Tyskland.

Annons

"Ryttarna har varit fantastiska, och klivit fram här och visat hur starka de är", säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska ridsportförbundet.

I det svenska laget red Malin Baryard Johnson på Indiana, Evelina Tovek på Winnetou de la Hamente, Rolf-Göran Bengtsson på Ermindo W och Douglas Lindelöw på Casquo Blue.

Baryard Johnsson och Lindelöw red två omgångar utan fel. Men i omhoppningen var lagets veteran Rolf-Göran Bengtsson först ut. Och då satte han en felfri runda. Tysken Christian Kukuk och Mumbai fick ett nedslag och den svenska segern var därmed ett faktum.

"Han tyckte hästen kändes bättre och bättre, och sa ja till att rida omhoppningen", säger Ankarcrona.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons