Annons

Sverige sist i dubbla lagkappsfinaler

Sverige var i lagkappsfinal på 4x200 meter frisim på både herr- och damsidan.
Men några EM-medaljer blev det inte.
Både damerna och herrarna slutade sist i sina respektive finaler.
Simning • Publicerad 11 augusti 2022
Sofia Åstedt simmade första sträckan för Sverige.
Sofia Åstedt simmade första sträckan för Sverige.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det svenska laget på damernas 4x200 meter frisim var långt ifrån några medaljfavoriter på EM-finalen i Rom.

Sofia Åstedt, Hanna Bergman, Elvira Mörtstrand och Alicia Lundblad slutade också på åttonde och sista plats i finalen. Det svenska laget simmade in på 8.09,48 vilket är en sänkning på runt fem sekunder från försöken tidigare under torsdagen.

Annons

Kampen om guldet blev en kamp mellan Storbritannien och Nederländerna där till slut Nederländerna vann på 7.54,07, 66 hundradelar före Storbritannien. Ungern knep bronset.

Det svenska herrlaget, med kvartetten Robin Hanson, Victor Johansson, Marcus Holmquist och Elias Persson, gick till final på sjunde och bästa tid och var likt de svenska damerna inga medaljfavoriter.

Även herrarna slutade på åttonde och sista plats. 7.18,73 var långsammare än i försöken och runt fem sekunder bakom Tyskland på sjunde plats.

Vann gjorde Ungern på 7.05,38. Italien knep silvret och Frankrike blev trea.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons