Trots en tvåmålsledning blev det 3–3.
Innebandy • Publicerad 7 november 2022
Alexander Galante Carlström gjorde två mål. Arkivbild.
Alexander Galante Carlström gjorde två mål. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Regerande världsmästaren Sverige hade seglat igenom VM-gruppspelet. Två segrar och hela 30 gjorda mål mot Lettland och Tyskland var Sveriges facit inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Tjeckien.

Där blev det betydligt tuffare.

Sverige tog visserligen ledningen genom Alexander Galante Carlström i första perioden, och i mittenakten utökade Linus Nordgren till 2–0.

Men två snabba tjeckiska mål gjorde att det helt plötsligt var likaläge inför sista perioden. Och där blev det inte bättre för svensk del när Ondrej Nemecek pricksköt in 3–2, 13 minuter före full tid.

Poäng skulle det dock bli till slut – men ingen seger. Alexander Galante Carlström räddade Sverige från förlust när han satte slutresultatet 3–3 med fyra minuter kvar att spela.

– Vi ser Tjeckien som en av de stora utmanarna till guld. Det är ett starkt lag men sedan är känslan från min sida att skulle det gälla lite mer hade vi haft några växlar till, säger förbundskapten Thomas Brottman till SVT.

Trots 3–3 blir Sverige gruppetta på bättre målskillnad än Tjeckien.

Kvartsfinalerna spelas på torsdag. Vilka Sverige får möta då är ännu inte klart då grupp A spelar sina sista gruppspelsmatcher under tisdagen.