Annons

Svenskt kryss i EM-premiären

Sverige lyckades få med sig poäng i den svåra EM-premiären borta mot Spanien.
Det blev 0–0 efter en heroisk svensk insats i Sevilla.
Fotboll • Publicerad 14 juni 2021
Alexander Isak var nära att ge Sverige ledningen i den första halvleken borta mot Spanien i EM.
Alexander Isak var nära att ge Sverige ledningen i den första halvleken borta mot Spanien i EM.Foto: Christine Olsson/TT

Spanien höll Sverige i ett skruvstäd före paus – med ett bollinnehav på 79 procent – men Janne Anderssons lag lyckades ta sig ur det och kämpade sig till en poäng.

Svenskarna var dessutom bara ett stolpskott från en seger. I ett av få svenska anfall, i den 41:a minuten, sköt Alexander Isak bollen via hemmaspelaren Marcos Llorente i stolpen.

Annons

Annars var det målvakten Robin Olsen som stod ut med en femstjärnig insats.

Spanien var nära att ta ledningen i den 16:e minuten när Dani Olmo nickade från nära håll, men Olsen fick ut en hand och gjorde en jätteräddning.

Olmo var framme i slutet av halvleken också, men stoppades på nytt av Olsen.

Efter paus fick Sverige mer att säga till om och ännu en gång var en pigg Alexander Isak inblandad. Efter en snabb kontring skojade han bort ett par spanska försvarare och spelade fram Marcus Berg vid bortre stolpen, men anfallsveteranen fick inte till avslutet.

I slutet pressade Spanien på och Robin Olsen klev fram på nytt med en jätteräddning på Gerard Morenos nick från nära håll.

Sverige möter Slovakien i sin nästa EM-match, på fredag i S:t Petersburg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons