Annons

Svenskt stall drar sig ur WTCR efter däckhaveri

Det regerande mästarteamet Cyan Racing drar sig ur WTCR, det internationella racingmästerskapet för standardvagnar, med omedelbar verkan, meddelar stallet.
Anledningen är återkommande däckproblem.
Bilsport • Publicerad 4 augusti 2022
Svenske Cyan-föraren Thed Björk. Arkivbild.
Svenske Cyan-föraren Thed Björk. Arkivbild.Foto: Johan Meissner

Årets VM-serie har kantats av däckproblem. Inför helgens deltävling i franska Anneau Du Rhin väljer nu svenska Cyan Racing att dra sig ur säsongen helt och hållet. Detta då riskerna för förarna anses för stora.

"Det är helt enkelt inte möjligt för Cyan Racing att fortsätta säsongen på ett säkert sätt", säger teamchefen Fredrik Wahlén i pressmeddelandet.

Annons

Premiären i Tyskland ställdes in helt och hållet efter att säkerheten inte kunnat garanteras.

Vid den senaste deltävlingen i italienska Vallelunga kraschade Cyan-föraren Yvan Müller i över 220 kilometer i timmen efter nya däckproblem, varpå stallet drog sig ur på nytt.

Cyans bil är den tyngsta i startfältet, vilket enligt stallet bidragit till att man drabbats särskilt hårt av däckproblemen.

Cyan Racing har vunnit både team- och förartiteln två år i rad. Tre deltävlingar återstår av årets säsong.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons