Svensksuccé när New Jersey spöade Anaheim

Det var svenskt i fokus när New Jersey slog Anaheim i NHL-ishockeyn i natt.
Jesper Bratt gjorde två mål och Jesper Boqvist ett mål och en assist i 6–2-segern.
Ishockey • Publicerad 14 januari 2023
New Jerseys Jesper Bratt smyger in pucken bakvägen i matchen mot Anaheim.
New Jerseys Jesper Bratt smyger in pucken bakvägen i matchen mot Anaheim.Foto: Ashley Landis/AP

Jesper Bratt gjorde sitt första mål i matchen efter 10:53 i första perioden. Anaheims back Cam Fowler trasslade med en hoppande puck, Bratt tryckte sig förbi, drog med sig trissan och placerade in den mellan målvaktens benskydd. Målet betydde 2–0 till New Jersey.

I mitten av andra perioden gick det undan när Bratt fick pucken serverad till höger om Anaheims mål och med några snabba skär tog sig runt kassen och drog in 4–0 bakvägen innan varken John Gibson i målet eller någon annan i hemmalaget hann reagera.

I början av tredje perioden fick Jesper Boqvist chansen. Ett smörpass från lagkamraten Damon Severson friställde Boqvist som drog ifrån, siktade och resolut smällde in 5–1.

Jesper Bratt lyfte efter matchen fram kollektivets betydelse:

– När vi har ett lag som spelar så här och vi är noga med detaljerna så brukar det gå bra individuellt också, sade han i en intervju på New Jerseys sajt.

San Jose åkte på storstryk mot gästande Edmonton, som vann med hela 7–1. Oskar Lindblom fick göra hemmalagets tröstmål med fem minuter kvar av matchen.

Winnipeg slog Pittsburgh med 4–1.