Annons

Svensklaget Jokerit drar sig ur KHL

Finländska Jokerit gör som lettiska Dinamo Riga och drar sig ur den ryska ishockeyligan KHL på grund av kriget i Ukraina.
Det står klart sedan KHL publicerat listan över de 22 lag som ska spela i ligan nästa säsong, 2022–2023, enligt flera medier.
Ishockey • Publicerad 5 april 2022
Jokerits svenske back Philip Holm spelade OS med Tre Kronor i februari. Arkivbild.
Jokerits svenske back Philip Holm spelade OS med Tre Kronor i februari. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

– Beskedet vi fått då vi kommunicerat med klubbarna (Jokerit och Dinamo Riga) är att de inte kommer att spela i ligan. Vi känner inte till vad som kommer att ske med de här klubbarna eller med det politiska läget i länderna, säger KHL:s ordförande Alexej Morozov enligt finländska Hufvudstadsbladet.

I februari stod det klart att Jokerit drog sig ur den här säsongens KHL-slutspel, Gagarin Cup, precis som Dinamo Riga. Därefter lämnade Riga också beskedet att de drar sig ur nästa KHL-säsong, vilket alltså även blir fallet för det finländska laget.

Den här säsongen spelade tre svenskar i Jokerit; målvakten Anders Lindbäck, OS-backen Philip Holm och forwarden John Norman. Ingen svensk spelade i Dinamo Riga.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons