Svensklagen borta i Europakvalet

Drömmen om Europaspel är över för de tre svenska lagen i Conference League-kvalet.
Djurgårdens 1–1 borta mot Luzern räckte inte till avancemang och Kalmar förlorade med 1–2 mot Pyunik.
Fotboll • Publicerad 3 augusti 2023
Djurgården föll i Conference League-kvalet mot Luzern
Djurgården föll i Conference League-kvalet mot LuzernFoto: Caisa Rasmussen/TT

Hammarby åkte ut mot Twente som vann med 2–1 sammanlagt.

Luzern hade en 2–1-ledning att gå på inför hemamatchen mot Djurgården. Marco Burch gjorde 1–0 i den 27:e minuten efter en hörna. I slutminuten i första halvlek kvitterade Hammarby genom Joel Asoro.

Djurgården jagade ledningen i andra halvlek och skapade flera bra målchanser, men det schweiziska laget höll undan och tog sig därmed vidare till den tredje kvalomgången med sammanlagt 3–2.

Kalmar hade ett 1–2-underläge att försöka vända efter det första mötet i Småland.

Men i ett blåsigt Jerevan hade man förtvivlat svårt att skapa chanser på Pyunik.

Det var i stället hemmalaget som skulle spräcka nollan. Och det med ett riktigt drömmål. Artak Dasjyjan såg att Kalmarmålvakten Ricardo Friedrich var långt ute, drog till från egen planhalva och fick se bollen segla hela vägen in i mål.

Kort därpå satte Hovhannes Harutjunyjan den definitiva spiken i Kalmarkistan med sitt 2–0-mål.

I den 88:e minuten lyckades Kalmar till sist få hål på Pyunik när Mileta Rajovic reducerade till 1–2.