Annons

Svensken allvarligt skadad – utburen på bår

Den svenske NHL-målvakten Anton Forsberg blev allvarligt skadad när hans Ottawa förlorade hemma mot Edmonton med 3–6.
– Det suger, säger lagkamraten Erik Brännström.
Ishockey • Publicerad 11 februari 2023
Svenske målvakten Anton Forsberg utburen på bår.
Svenske målvakten Anton Forsberg utburen på bår.Foto: Sean Kilpatrick/AP/TT.

Forsberg fick en motståndarspelare över sig i slutskedet av matchen och hamnade i en onaturlig position med benet. 30-åringen låg på isen ett par minuter innan han blev utburen på bår. I tredje perioden tvingades också backen Jake Sanderson lämna isen.

– Jag har ingen uppdatering på någon av killarna. Vi får se i morgon, säger tränaren DJ Smith vid en presskonferens efter matchen.

"Ingen uppdatering"

Annons

För Erik Brännström var det jobbigt att se sin landsman bäras av isen, och det grusade glädjen i att han lyckades göra sitt första mål på 121 matcher. Det senaste kom för knappt två år sedan.

– Det suger. Jag har inte hört någon uppdatering än. Men jag känner för "Forsy", vi står varandra nära. Så det suger, säger han.

Forsbergs skada var det givna samtalsämnet i omklädningsrummet efter matchen.

– Det är aldrig kul att se. Han har varit jättebra för oss hela året. (Jag har) ingen uppdatering, men jag hoppas att det inte är så allvarligt som det såg ut. Jag hoppas och ber att det inte är så illa, säger forwarden Brady Tkachuk.

Forsberg är en omtyckt person i omklädningsrummet.

– Sättet han har hand om sig själv på och av isen, och sättet han förbereder sig, vilket proffs han är. Han är en ledare, på och utanför isen, säger Tkachuk.

Målvaktsbekymmer

Nu står Ottawa inför betydande målvaktsbekymmer. Den andre huvudmålvakten Cam Talbot är också skadad. Danske tredjemålvakten Mads Søgaard fick avsluta matchen, och Ottawa får nu kalla upp Kevin Madolese från farmarklubben, enligt Ottawa Sun.

– Med Talbot borta så är det en svår sits, men ibland när man kastas in i det så kan man hitta rätt snabbt. Han (Søgaard) är en bra målvakt och han kommer att få chansen om Forsberg är borta, säger Smith.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons