Annons

Svenske VM-spelaren till NHL

Colorado skrev aldrig något kontrakt med honom.
Men NHL-drömmen lever vidare ändå för VM-spelaren Nils Åman.
22-åringen har skrivit på för Vancouver.
Ishockey • Publicerad 8 juni 2022
Nils Åman, klar för Vancouver, spelade VM för Tre Kronor. Arkivbild.
Nils Åman, klar för Vancouver, spelade VM för Tre Kronor. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det har varit några händelserika veckor för Nils Åman. Leksands forward avslutade SHL-säsongen med att ha gjort 14 poäng (6+8) på 51 matcher innan han fick chansen i Tre Kronors VM-trupp.

22-åringen spelade hela turneringen för Tre Kronor, som åkte ut i kvartsfinal mot Kanada, och svarade för två assist på sju matcher.

Annons

Nu har han skrivit NHL-kontrakt.

"Nils är en smart hockeyspelare som spelar med fart och har en bra arbetsvilja. Han spelar ett bra tvåvägsspel och vi ser fram emot att se honom fortsätta utvecklas på båda sidor av isen inom Vancouvers organisation", säger Vancouvers svenske general manager Patrik Allvin i ett uttalande på klubbens hemsida.

Åman har skrivit på ett tvåårigt så kallat ingångskontrakt med Vancouver. Han draftades ursprungligen av Colorado för två år sedan. Men då Colorado inte valde att skriva kontrakt med svensken blev han i stället "free agent" och hade därmed möjligheten att skriva avtal med andra klubbar.

Åman blir nu tjänstledig från sitt treårsavtal med Leksand.

"Skulle han välja att återvända till spel i Europa gäller det ursprungliga avtalet med Leksands IF återigen", skriver Leksand på sin hemsida.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons