Annons

Svenska rallyt flyttar norrut

Svenska rallyt lämnar Värmland och flyttar norrut.
Ny värdstad från och med 2022: Umeå.
Bilsport • Publicerad 8 april 2021
Svenska rallyt lämnar Värmland och får Umeå som ny värdstad. Arkivbild.
Svenska rallyt lämnar Värmland och får Umeå som ny värdstad. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Sverige har varit en del av rally-VM sedan starten 1973.

Under alla år har tävlingen arrangerats i Värmland.

Annons

Men nu flyttar rallyt norrut – till Umeå.

"Givetvis är det en stor sorg att i dag meddela att Rally Sweden lämnar Värmland men samtidigt måste vi glädjas åt att Sverige fortsatt har en deltävling i rally-VM och att FIA och WRC Promoter ser potentialen i Umeå som ny värdstad", säger säger vd:n Glenn Olsson i ett pressmeddelande.

Anledningen till flytten: kravet på snö.

"En mer snösäker region längre norrut är ett grundkrav som inte är förhandlingsbart i en förlängning av VM-avtalet och att kunna påvisa historiska väderdata har varit centralt”, säger Olsson.

"Även Östersund och Luleå presenterade starka upplägg och framför allt ett stort engagemang men i helheten är Umeå ett attraktivare koncept."

Sveriges VM-avtal sträcker sig fram till 2022, en förhandling pågår kring en förlängning men "vissa detaljer kvarstår att komma överens om".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons