Annons

Svenska OS-hoppet tog VM-brons i judo

Marcus Nyman har tagit sin första VM-medalj någonsin. Den svenske judokan tog brons efter att ha besegrat japanen Kenta Nagasawa i 90-kilosklassen.
Judo • Publicerad 10 juni 2021
Marcus Nyman under OS i Rio de Janeiro. Arkivbild.
Marcus Nyman under OS i Rio de Janeiro. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Nyman inledde till synes något trevande men började koppla greppet mer och mer. När sedan matchen gick till golden score dröjde det inte många sekunder innan svensken hade säkrat segern.

– Det var till en början väldigt avvaktande av båda två och det gick till golden score. Jag kände att jag fick bra grepp till slut, satsade allt och fick runt honom, säger Nyman till SVT.

Annons

Nyman förlorade kvartsfinalen mot världsfyran och hemmahoppet Krisztian Toth från Ungern men kvalificerade sig för bronsmatchen när han besegrade kazaken Islam Bozbajev i återkvalet.

Och med drygt sex veckor kvar till OS i Tokyo är det ett rejält formbesked för 30-åringen.

– Det känns så klart superskönt så nära inpå. Jag hoppas på en bra lottning i OS och så får vi se hur långt det räcker. Har jag en lika bra dag där så kan det bli en medalj igen, säger han.

Men Nyman är inte det enda svenska judohoppet som visar framfötterna inför sommarens olympiska spel.

Tidigare under VM nådde Tommy Macias framgångar i 73-kilosklassen. Svensken tog VM-silver efter att ha förlorat mot Lasja Sjavdatuasjvili, Georgien, som tog sitt första VM-guld men som både har OS-guld från 2012 och OS-brons från 2016 på meritlistan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons