Annons

Svensk supertalang utmanade Bolt – i bordtennis

För bordtennistalangen Laurynne Cabardo, 11, gick en dröm i uppfyllelse. Elvaåringen från Stockholm valdes ut att få spela in en reklamfilm till OS med – Usain Bolt.
Bordtennis • Publicerad 10 juni 2021
Laurynne Cabardo tillsammans med Usain Bolt under reklaminspelningen.
Laurynne Cabardo tillsammans med Usain Bolt under reklaminspelningen.Foto: Laser Cabardo/TT
Laurynne Cabardo.
Laurynne Cabardo.Foto: Claudio Bresciani / TT
Usain Bolt.
Usain Bolt.Foto: Steve Christo AP/TT

En varm dag i april står två personer lutade över ett pingisbord.

Den ena är niofaldige OS-guldmedaljören och dubble världsrekordhållaren Usain Bolt. Den andra är elvaåriga Laurynne Cabardo från Stockholm.

Annons

De är där för att spela in en reklamfilm för en av sponsorerna till OS i Tokyo.

Laurynne Cabardo har som ett av fyra barn valts ut att få träffa Bolt, och utmana honom i sina sporter. I filmen kan man bland annat även se Bolt spela basket och försöka hoppa simhopp.

Siktar på OS-guld

Cabardo har bara spelat bordtennis i två år, men hennes talang har tagit den svenska bordtennisvärlden med storm.

– Jag ska vinna guld 2028, säger hon kaxigt till Bolt i reklamfilmen och har inga problem med att sopa banan med en av sina största idoler.

Trots att allt är regisserat och att det är en inövad replik, är övertygelsen riktig. Laurynne Cabardo kommer att stå högst upp på prispallen i Los Angeles om sju år, i alla fall om man tror henne själv.

Två månader efter den där varma aprildagen i Lettland har Laurynne Cabardo fortfarande inte fått berätta för någon att hon har träffat världens snabbaste man.

– Reklamfilmen måste publiceras först, berättar pappa Laser Cabardo, som också var med på inspelningen.

Men nu har till och med Usain Bolt, som lade av efter VM 2017, publicerat den på Instagram för sina dryga tio miljoner följare. Och reklamen har visats på tv i bland annat Nederländerna. Nu får hon äntligen berätta för kompisarna.

"Var så häftigt"

Det var Laurynne Cabardos tränare i Stockholmsklubben Ängby SK, Jessica Larsson, som såg en annons där man letade efter duktiga pingisspelande ungdomar.

– Jag såg annonsen av en slump på Facebook och tänkte att hon verkligen skulle vara perfekt, berättar Jessica Larsson.

Annons

Och efter en lång castingprocess fick hon stå där, mittemot en av världens största idrottsstjärnor.

– Det var ju så häftigt! Först var jag lite rädd att träffa honom, men sen efter jag träffade honom var det lugnt. Det var kul, han var snäll och sade att jag var bra på pingis.

Ville visa pojkarna

Hon upptäckte pingisen på skolgården och nu tränar hon minst fyra gånger i veckan.

– Vi ville visa pojkarna att de inte hela tiden är bäst. När jag kom hem berättade pappa att han var bra när han var yngre på Filippinerna.

Jessica Larsson igen:

– Det som är så häftigt är att hon verkligen älskar pingis, hon visar att det betyder så mycket för henne. Talanger som hon växer inte på träd.

Trots att det är Usain Bolts stjärnglans som är i fokus i reklamfilmen, är Laurynne Cabardo säker på hur en "riktig" match skulle sluta.

– Det skulle bli 11-0 till mig.

TT: Varför det?

– Han är för långsam.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons