Annons

Svensk förlust inför rekordpublik

Basket • Publicerad 12 februari 2023
Sverige förlorade mot Lettland på Avicii arena.
Sverige förlorade mot Lettland på Avicii arena.Foto: Christine Olsson/TT

Sverige förlorade mot Lettland i EM-kvalet i basket. Inför rekordpublik i svensk dambasket, 9 428 åskådare hemma på Avicii arena i Stockholm, skrevs slutsiffrorna till 65–71 efter en dramatisk avslutning.

Blågult, med världsstjärnan Amanda Zahui i laget, inledde svagt men spelade upp sig och hade inför den tredje perioden en klar ledning. Men sedan kom kollapsen och Lettland stod för en urstark vändning som bäddade till seger.

Annons

– Vi satte inte våra skott och fick inte stopp på dem. De får skjuta hur de vill, säger en besviken men samlad Klara Lundquist i SVT.

Matchen var utan sportsligt värde efter den senaste svenska förlusten borta mot Israel tidigare i veckan, då blev det 57–71. Ett resultat som släckte den blågula EM-drömmen.

EM spelas den 15–25 juni i Israel och Slovenien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons