Annons

Supertalang belönas med Kallas stipendium

Charlotte Kalla kunde inte blunda för succén i ungdoms-OS.
Årets mottagare av skidstjärnans stipendium är supertalangen Märta Rosenberg.
"Hennes insatser gjorde starka intryck på mig", säger Kalla.
Skidor • Publicerad 8 juli 2020
Märta Rosenberg är årets mottagare av Charlotte Kalla-stipendiet efter talangens storslam i Lausanne i vintras.
Märta Rosenberg är årets mottagare av Charlotte Kalla-stipendiet efter talangens storslam i Lausanne i vintras.Foto: Pajala kommun

18-åriga Märta Rosenberg från jämtländska Duved tog guld, silver och brons när ungdoms-OS avgjordes i schweiziska Lausanne i början av året – prestationer som imponerade på Charlotte Kalla.

"Märtas insatser under ungdoms-OS i Lausanne gjorde starka intryck på mig och Märtas glädje till skidåkningen kan ta henne långt", säger den 32-åriga landslagsstjärnan i ett pressmeddelande.

Annons

Stipendiet är värt 15 000 kronor, delas ut av Pajala kommun och riktar sig till ungdomar mellan 16 och 20 år i Norrlands glesbyggd där förutsättningarna för elitsatsningarna är tuffare.

Märta Rosenberg fick se säsongen avbrytas mitt under junior-SM i våras på grund av coronapandemin, men hann ändå vinna guld på 15 kilometer klassiskt.

"När vi väl börjar tävla igen så kommer det vara extra roligt", säger Rosenberg.

I Lausanne blev det guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons