Annons

Succétränarna slutar efter avancemanget

Fotboll • Publicerad 4 november 2020
AIK-damernas tränare följer inte med laget upp i damallsvenskan. Arkivbild.
AIK-damernas tränare följer inte med laget upp i damallsvenskan. Arkivbild.Foto: Marcus Ericsson/TT

Robert Lison Svanström och Caroline Sjöblom förde upp AIK till damallsvenskan för 1,5 vecka sedan. Men de följer inte med fotbollslaget upp i högsta serien. Sedan tidigare var det klart att Sjöblom ska ta över F15/F17-landslaget och huvudtränaren Lison Svanström väljer nu att sluta.

"Det är tråkigt att Robert har valt att sluta. Han har under de två senaste åren gjort ett enormt arbete tillsammans med Caroline för att ta laget till damallsvenskan och han har varit väldigt uppskattad av spelarna. Jag vill tacka Robert för allt han har gjort och gör för klubben", säger AIK Fotbolls sportchef Anne Mäkinen till klubbens webbplats.

35-åringen var assisterande tränare för AIK:s damlag 2016 och 2017. Efter ett års föräldraledighet återkom han som tränare, då tillsammans med Sjöblom. Under Lison Svanströms ledning har laget bara förlorat tio av 55 matcher.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons