Annons

Strömberg vänder hem till Timrå från HV71

Assisterande lagkaptenen Didrik Strömberg följer inte med HV71 ner i hockeyallsvenskan.
I stället följer Sundsvallssonen med sitt tidigare lag Timrå upp till SHL.
Ishockey • Publicerad 4 juni 2021
Didrik Strömberg var assisterande lagkapten i HV71 den här säsongen. En roll han även hade i Timrå senast. Arkivbild.
Didrik Strömberg var assisterande lagkapten i HV71 den här säsongen. En roll han även hade i Timrå senast. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Den 27-årige backen har skrivit ett treårskontrakt med Medelpadlaget och lämnar Småland efter tre säsonger i Jönköpingslaget HV71. Före det representerade Strömberg Timrå både i hockeyallsvenskan och på juniornivå.

"Det känns väldigt kul och inspirerande att komma hem igen. Jag missade senaste resan klubben gjorde i SHL och vill nu vara med och göra allt jag kan för att etablera Timrå", säger han i ett pressmeddelande.

Timrå vann den här säsongen den allsvenska hockeyfinalen och spelar därmed i SHL kommande säsong. HV71 slutade sist i SHL, förlorade mot Brynäs i nedflyttningskvalet och åkte ur.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons