Annons

Strand stängs av – knuffade omkull kamera

Elfsborgs Simon Strand stängs av i två matcher efter att ha puttat omkull en tv-kamera så att kameramannen också ramlade under matchen mot IFK Norrköping den 31 oktober.
Fotboll • Publicerad 10 november 2021
Elfsborgs Simon Strand får rött kort under matchen mellan IFK Norrköping och IF Elfsborg. Arkivbild.
Elfsborgs Simon Strand får rött kort under matchen mellan IFK Norrköping och IF Elfsborg. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Det var efter att Strand fått ett rött kort som han på vägen av planen tog ut sin frustration på kameran.

"Disciplinnämnden anser att även om Simons Strands agerande inte var riktat mot kameramannen så har det skett oprovocerat mot en person som utförde sitt arbete i samband med matchen. Genom sitt agerande har Simon Strand uppträtt otillbörligt och ska bestraffas för det inträffade med avstängning", skriver disciplinnämnden i sitt beslut enligt Fotbollskanalen.

Annons

Strand missar därmed Elfsborgs kommande matcher mot Halmstad (borta) och guldkonkurrenten AIK (hemma). Elfsborg har fortfarande chans att ta hem SM-guldet. Med tre omgångar kvar är man fem poäng från Malmö FF på guldplats.

Strand har spelat 25 matcher den gångna säsongen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons