Straffar räddade Kamerun i premiären

Kamerun vann premiärmatchen i Afrikanska mästerskapen i fotboll mot Burkina Faso. Men det satt långt inne.
Två straffar krävdes för att värdnationen skulle få med sig de första tre poängen i turneringen efter 2–1.
Fotboll • Publicerad 9 januari 2022
Kameruns Vincent Aboubakar gjorde två mål mot Burkina Faso.
Kameruns Vincent Aboubakar gjorde två mål mot Burkina Faso.Foto: Themba Hadebe/AP/TT

Gustavo Sangare öppnade målskyttet i matchen genom att göra 1–0 för Burkina Faso i den 24:e matchminuten, framspelad av Aston Villa-mittfältaren Bertrand Traore.

Efter det skulle allt handla om Kamerun, och lagkaptenen Vincent Aboubakar. Anfallaren, till vardags i saudiska Al Nasr FC, satte både kvitteringen och ledningsmålet från straffpunkten inom fem minuter från halvtidsvilan.

29-åringen hade sedan ett drömläge att sätta 3–1 en kvart in i den andra halvleken, men målet dömdes bort för offside.

I söndagskvällens andra match besegrade Kap Verde Etiopien med 1–0. Etiopien spelade med tio man på planen i 78 av matchens 90 + 4 minuter sedan Yared Bayeh fått rött kort i matchens inledning.