Annons

Storslam för Sjöström i ISL-finalen

Titelvinnare och lagets mest värdefulla simmare.
Sarah Sjöström hade en lyckad dag när ISL-finalen i nederländska Eindhoven avgjordes på lördagskvällen.
Simning • Publicerad 4 december 2021
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.Foto: Sergei Grits/AP/TT

Hennes lag, Energy Standards, gick in som ledare inför den sista finaldagen i International Swimming League (ISL) och lyckades behålla försprånget hela vägen in i kaklet.

En bidragande faktor till det var Sarah Sjöström.

Annons

Den svenska stjärnan inledde tävlingsdagen med en andraplats, bakom lagkamraten Siobhan Haughey, på 100 meter fritt. Sjöström simmade på tiden 51,26 – 32 hundradelar långsammare än Haughey (50,79).

Men bättre skulle det bli.

På 100 meter individuellt medley stod Sjöström för en stark avslutning och vann loppet före Beata Nelson, tillhörande titelkonkurrenterna Cali Condors. Segertiden blev 57,46.

Och sedan var det nära ytterligare en seger för 28-åringen. Men hon fick se sig slagen med en ynka hundradel på 50 meter fjäril. Kelsi Dahlia, som satte nytt världsrekord på dubbla distansen på fredagen, vann på 24,86.

Sjöström skulle dock bidra en sista gång för säsongen. I lagkappen på 4x100 meter medley var hon med och simmade hem segern för Energy Standards.

Titelförsvararna Cali Condors lyckades inte rå på Energy Standards den här säsongen. Det är tredje året som ISL avgörs, och Energy Standard har stått som vinnare två av gångerna.

Som om inte det vore nog för Sjöström, så blev hon dessutom både finalens och säsongens MVP, alltså mest värdefulla simmare. Hon är den som sett till att plocka hem flest poäng för sitt lag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons