Annons

Storseger för lag Edin

Efter en jobbig start på VM i Las Vegas är lag Edin nu tillbaka på vinnarspåret. Danmark besegrades med 11–4 i de regerande mästarnas fjärde match i VM.
Curling • Publicerad 4 april 2022
Lag Niklas Edin vann mot Danmark.
Lag Niklas Edin vann mot Danmark.Foto: John Locher/AP/TT

Danmark inledde med sista sten och tog även matchens första poäng. Men när lag Edin i den andra omgången tog fyra poäng var pressen på Danmark.

Sverige fortsatte att ha kommandot, men lagen turades i de kommande omgångarna om att ta poäng. Fram till den åttonde omgången. Sverige fick med sig hela fem poäng och danskarna gav upp matchen i ställningen 11–4.

Annons

– Det kändes som att när vi tog en fyra där i andra så är det nästan klart. Vi var väldigt taggade på den här vinsten och det kändes efter 4–1 att "nu kommer vi aldrig att förlora den här matchen", säger Niklas Edin till Curlingförbundet.

Segern är lag Edins andra på fyra matcher och de regerande världs- och olympiamästarna ligger just nu sjua i den tretton lag stora tabellen och därmed utanför slutspelsplats.

– Definitivt lite surt med de två matcherna, sättet vi förlorar dem på. Lite ovanligt att vi förlorar två på det sättet, säger Edin.

Ettan och tvåan efter grundserien går direkt till semifinal, medan lag placerade på platserna tre till sex gör upp i kvartsfinaler.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons