Storseger för Frölunda i CHL

Frölunda fullständigt krossade Eisbären Berlin med 7–1 i andra omgången av CHL.
Ishockey • Publicerad 3 september 2022
Frölundas Nicklas Lasu satte det sista målet mot Berlin. Arkivbild.
Frölundas Nicklas Lasu satte det sista målet mot Berlin. Arkivbild.Foto: Mats Javerud/TT

Christian Folin öppnade målskyttet redan efter 25 sekunder och sedan skulle Göteborgslaget hitta nätet ytterligare sex gånger innan matchen var slut.

Det blev dessutom sju olika målskyttar för Frölunda. Nicklas Lasu avslutade målproduktionen med knappt fyra minuter kvar av matchen. Innan dess hade det tyska laget fått till ett tröstmål genom Korbinian Geibel.

Jämnare blev det däremot för regerande CHL-mästaren Rögle.

Ungerska Fehervar satte 1–0 i den andra perioden. Ledningen höll, höll och höll men till slut lyckades Rögle kvittera. Michael Kapla satte 1–1 med mindre än nio minuter kvar. Ett par minuter senare fullbordade Marco Kasper vändningen när han satte pucken i nät till 2–1 Rögle. Det blev även slutresultatet.