Annons

Storpublik när AIK tar emot Varberg

Publiken är tillbaka på fotbollsläktarna.
I mötet mellan AIK och Varberg på Friends arena finns 15 430 supportrar på plats.
Fotboll • Publicerad 10 juli 2021
AIK-supportrar innan lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan AIK och Varberg Bois FC på Friends Arena.
AIK-supportrar innan lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan AIK och Varberg Bois FC på Friends Arena.Foto: Christine Olsson / TT

I den allsvenska omstarten där AIK föll mot Häcken med 1–2 på bortaplan fanns 1 005 personer i publiken.

För AIK-tränaren Bartosz Grzelak, som tog över efter Rikard Norling under förra säsongen, blir lördagens match den första inför hemmapublik.

Annons

– Bara det lilla vi hade nere mot Häcken blir ju mäktigt. Det kanske inte är tusentals som är nere på Bravida, men bara att känna stödet och att det inte bara är vi som är på plats utan en större del utav AIK är på plats… Det får man rysningar på armarna av. Att sedan imorgon få gå in inför förhoppningsvis 15 000 AIK:are kommer bli väldigt energigivande. Och det ska vi ta fasta på, sade Bartosz Grzelak till Fotbollskanalen inför matchen.

AIK har fått tunga förstärkningar inför matchen då den svenska landslagsduon Mikael Lustig och Sebastian Larsson är tillbaka i startelvan.

Den senare njuter också av att publiken är tillbaka.

– Man vill bara gå ut och höra och se dem. Vi har saknat dem otroligt mycket. Vår publik gör stor skillnad, säger han till Discovery plus.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons