Annons

Stjärnornas hårda ord mot tidigare lagkompisar

Den saudisponsrade LIV-touren fortsätter att vända gamla golfvänner mot varandra.
Rory McIlroy och Shane Lowry ser inte fram emot att träffa tidigare Ryder Cup-kompisar som anslutit sig till den nya organisationen.
Golf • Publicerad 7 september 2022
Rory McIlroy och Shane Lowry. Arkivbild.
Rory McIlroy och Shane Lowry. Arkivbild.Foto: Jeff Roberson/AP/TT

Europatourens PGA-mästerskap spelas på Wentworth, England, i dagarna. Några färska medlemmar av LIV-touren är – till förtret för McIlroy och Lowry – på plats för att pegga upp.

Sergio Garcia, Lee Westwood och Ian Poulter är tre av dem.

Annons

Samtliga tidigare lagkamrater till duon i Ryder Cup-sammanhang. Trots att USA slog Europa i Whistling Straits förra året kunde nordirländaren McIlroy inte hålla tillbaka tårarna när han berättade hur mycket han älskade sina lagkamrater.

Den kärleken försvann uppenbarligen i samma veva som trion föll för lockelsen att hoppa på LIV-touren.

McIlroy suckade tungt på onsdagens presskonferens när han fick frågan hur deras relation ska överleva.

– Jag har ingen aning. Jag kan inte påstå att jag har mycket till relation till dem just nu. Det är inte jag som gjort något annorlunda. Det är de som tagit sina beslut. Jag kan sitta här med huvudet högt, sade han enligt nyhetsbyrån AP.

Väntar inga middagar

Shane Lowry påpekade att det väntar ett och annat kyligt möte de kommande dagarna. Irländaren tar klart avstånd – bokstavligen talat –från de spelare som tagit klivet till LIV-touren.

– Jag har inte sett dem på rätt länge och jag umgås inte med dem längre. Jag kommer troligen inte att gå ut och äta en middag med dem eftersom vi inte setts på ett tag.

– Det finns vissa killar jag kommer att skaka hand med och det finns vissa jag inte kommer att göra det med.

Billy Horschel och Jon Rahm, två andra profilerade spelare som tagit ställning mot LIV-touren anser inte att "avhopparna" ens ska få spela på Wentworth medan deras överklagan om att få spela på Europatouren (nyligen omdöpt till DP World Tour) behandlas.

McIlroy håller med.

– Min uppfattning är att de inte borde vara här, men som sagt, det är min åsikt.

Gav Stenson en pik

Annons

Henrik Stensons val att gå över till LIV-touren kostade den svenske världsstjärnan posten som kapten för Europas Ryder Cup-lag. Att döma av McIlroys svar när Stenson kom på tal är förhållandet dem emellan frostigt, i alla fall från nordirländarens sida.

Stenson är den hittills ende spelaren som vunnit både PGA-tourens och Europatourens penningliga samma år (2013), något McIlroy siktar på försöka upprepa.

– Vem? svarade McIlroy när Stenson nämndes.

På frågan om det skulle ge honom extra motivation att gå ut i sista par på söndag med en spelare från LIV-touren, svarade McIlroy vasst:

– De kommer att vara ganska trötta på söndag eftersom det är dag fyra.

LIV-tourens tävlingar avgörs över tre dagar och 54 hål.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons