Annons

Stjärnläkaren: Guardiola visste alltid bättre

Bayern Münchens stjärnläkare Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt lämnade plötsligt sin tjänst efter 38 år.
Nu talar han ut om orsaken – samarbetsproblem med tränaren Pep Guardiola.
Fotboll • Publicerad 6 juli 2020
Pep Guardiola i Bayern München 2016. Arkivbild.
Pep Guardiola i Bayern München 2016. Arkivbild.Foto: Markus Schreiber/AP/TT

– Jag hade svårt att acceptera att en ung tränare – som var väldigt framgångsrik och som är ett av de största namnen – lade sig i medicinska frågor och alltid visste bättre, säger Müller-Wohlfahrt till tv-kanalen BR24.

Müller-Wohlfahrt, 77, ses som en av världens främsta idrottsläkare. Bland hans patienter finns förre sprintstjärnan Usain Bolt, men i Tyskland är han mest känd för att ha jobbat med Bayern Münchens fotbollsstjärnor.

Annons

2015 hoppade han plötsligt av uppdraget efter 38 år. Som förklaring angav han då att Pep Guardiola gett det medicinska teamet skulden för en Champions League-förlust mot Porto.

När den spanske stjärntränaren gick vidare till Manchester City 2017 återvände Müller-Wohlfahrt till Bayern München. Nu har han slutat igen – och säger att han talat ut med Guardiola.

– Det är historia nu, säger Müller-Wohlfahrt.

Guardiola ledde Bayern München till tre raka Bundesligatitlar 2013–2016.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons