Annons

Stickprov för vaccinering i Premier League

Alla som vill gå på Premier League-fotboll när engelska ligan sparkar igång måste kunna visa upp bevis för att de är vaccinerade. Annars portas man.
Fotboll • Publicerad 10 augusti 2021
Fotbollssupportrar i England kan räkna med stickprovskontroller när de går på Premier League-matcher. Arkivbild.
Fotbollssupportrar i England kan räkna med stickprovskontroller när de går på Premier League-matcher. Arkivbild.Foto: Neil Hall/AP/TT

Den engelska högstaligan i fotboll drar igång i helgen, och det med full läktarkapacitet. Att kontrollera att alla åskådare är vaccinerade och friska skulle riskera att bli för omständligt och ligan meddelar nu att de kommer att genomföra stickprov för att kontrollera fansen.

"Era rutiner på matchdagar kommer att se lite annorlunda ut mot normalt och Premier League arbetar för att det ska bli så lite störningar och så stor säkerhet som möjligt", skriver ligan.

Annons

Alla åskådare måste var beredda på att kunna bevisa att de är vaccinerade eller att de kan visa upp ett negativt testresultat som är högst 48 timmar gammalt. De måste även bära munskydd när de är inomhus och följa ett antal tillfälliga regler, bland annat om att hålla avstånd.

"Enkelt uttryckt vill vi inte att någon ska smittas av covid-19 på en Premier League-match eller att våra matcher ska bidra till att viruset sprids", skriver ligan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons