Annons

Stenson om den tuffa våren: "Halvkämpigt"

Henrik Stenson är regerande OS-silvermedaljör.
Men just nu är chansen att kunna försvara medaljen i Tokyo – eller ens att ta sig till OS – inte så stor.
Golf • Publicerad 10 juni 2021
Henrik Stenson gick på två slag under par under första rundan av Scandinavian Mixed utanför Kungsbacka.
Henrik Stenson gick på två slag under par under första rundan av Scandinavian Mixed utanför Kungsbacka.Foto: Pontus Lundahl/TT

Henrik Stenson fick en okej förstarunda i Scandinavian Mixed på Vallda utanför Kungsbacka. Men bakom resultatet två under par döljer sig ett spel som den svenska golfstjärnan är allt annat än nöjd med.

– Det är fortfarande ett bekymmer. Det är mer att vi lyckas rädda upp det och hålla ihop till en score i dag, säger han.

Annons

– Men det är inte vackert stundtals och det känns inget vidare heller.

De uteblivna resultaten under våren har gjort att Henrik Stensons plats på världsrankningen just nu inte räcker till för OS i Tokyo.

"Ganska avslappnad"

Alex Norén ligger klart bäst till av svenskarna, men med bara två veckor kvar av kvalperioden är även Henrik Norlander något före Stenson.

Det gör den närmaste tiden, inklusive US Open, extra viktig.

– Jag behöver ju spela mig till en OS-plats de närmaste två veckorna om jag ska till Tokyo, säger Henrik Stenson.

– Men jag är ganska avslappnad vad gäller det. För kan jag inte ens spela in några världsrankningpoäng – beroende på vad Henrik (Norlander) gör de närmaste två veckorna – kan det vara bättre att släppa någon annan på OS som är i bättre form i så fall.

"Jobbigt mentalt"

Men än är det för tidigt att ge upp, fortsätter Stenson och konstaterar att han tagit sig upp ur svackor tidigare.

– Jag har jobbat ganska länge med olika tekniska grejer och när man inte får det att stämma blir det mycket tankar under utförandet. Då blir det jobbigt mentalt också, säger han.

– Men vi kämpar på och det är bara att fortsätta. Vi har varit nere i vissa dippar förut och lyckats lösa det så vi är förhoppningsfulla att vi ska göra det denna gången också.

Och annars? Då blir det ett OS i tv-soffan – och med hårdträning.

– Det är klart att det vore kul att spela Tokyo. Men skulle det inte bli det får vi ta de veckorna för att jobba på spelet i stället och se om vi kan få en bättre andra halva på säsongen. Det är bara att kämpa på.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons