Annons

Stenson backar efter andra dagen på Masters

Golf • Publicerad 13 november 2020
Henrik Stenson fick en tuff start på andra rundan i US Master i Augusta, Georgia.
Henrik Stenson fick en tuff start på andra rundan i US Master i Augusta, Georgia.Foto: Jamie Squire/AP/TT

Det blev en sen start för Henrik Stenson på den andra dagens spel i US Masters i Augusta, Georgia. Startfältets ende svensk gick ut 14.18 lokal tid, och det började inte bra.

Två bogeys på de två inledande hålen gav Stenson en tuff start på den andra rundan. Svensken, som började dagen på hål 10, stabiliserade sitt spel efter den jobbiga inledningen.

Annons

På hål 18 – banans men inte Stensons sista hål – fick svensken hård högerskruv på utslaget och hamnade bland träden. Slaget resulterade i ännu bogey för svensken.

Innan mörkret föll över Augusta hann Stenson spela hål 1, 2 och 3. På det andra hålet gjorde han en välbehövlig birdie. Svensken kunde till slut summera dagens tolv hål med tre bogeys och en birdie, och gick två slag över par.

På söndagen spelar han sina sex sista hål, och de blir viktiga. Totalt är han ett slag över par, vilket just nu är ett slag ifrån att klara cutten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons