Annons

Stark tappade slag – men kvar som tvåa

Maja Stark är kvar i segerstriden i Scottish Open i golf efter en parrunda, 72 slag. Svenskan är delad tvåa, tre slag bakom Evian-vinnaren Celine Boutier, men var inte nöjd med dagen.
– Jag gjorde idiotiska misstag i puttningen, så omoget, säger Stark.
Golf • Publicerad 5 augusti 2023
Maja Stark. Arkivbild
Maja Stark. ArkivbildFoto: Godofredo A. Vásquez/AP/TT

Ledaren inför lördagen, japanskan Hinako Shibuno, föll till sjätte plats efter en 77-rond. I stället tog sig Celine Boutier, som vann majortävlingen Evian Championship i söndags, upp i topp. Hon gjorde en 66-rond och leder på -12, tre slag före Stark och thailändskan Patty Tavanakit.

Stark tappade tre slag under andra halvan av lördagens spel och fick 72 slag totalt.

Annons

– Jag litade inte på mina järn i dag och jag gjorde idiotiska misstag i puttningen då jag ändrade mig när jag stod över puttern och sedan missade. Så idiotiskt och omoget, säger Stark på presskonferensen.

– I morgon ska jag avbryta puttningen och börja om, om jag känner mig osäker.

Hon säger att hon är ute efter revansch på söndagen och att det ändå känns bra att hon bara är tre slag efter ledaren.

Stark skuggas av Madelene Sagström som gick fyra under par och är -8 inför slutvarvet på Dundonald Links i skotska Ayrshire. Och två slag bakom henne finns Caroline Hedwall som gick fem under par för dagen.

Scottish Open är genrep inför majortävlingen British Open som spelas nästa vecka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons