Annons

Stark med bästa blågula starten

Maja Stark är bästa svenska efter den första rundan av damernas tredje Major för året, US Open. Svenskan är fyra slag bakom kinesiskan Lin Xiyu och Kim Hyo-Joo från Sydkorea som är i delad ledning på Pebble Beach i Kalifornien.
Golf • Publicerad 7 juli 2023
Maja Stark inledde bäst av svenskorna. Arkivbild.
Maja Stark inledde bäst av svenskorna. Arkivbild.Foto: John Locher/AP/TT

Sju svenskor spelar i årets US Open. Bäst av dem efter första rundan är Maja Stark som med sin 72-runda är fyra slag från täten.

Näst bäst av svenskorna var Madelene Sagström som slutade på 74 slag följd av Pernilla Lindberg och Linn Grant som båda gick rundan på 75 slag och Anna Nordqvist på 78 slag.

Annons

Tiofaldiga majorvinnaren Annika Sörenstam som specialinbjudits till tävlingen, gick rundan på Pebble Beach på 80 slag, åtta över par, efter en trippelbogey och fem bogey. Även Beatrice Wallin, som kvalat in till tävlingen, tog sig runt på 80 slag.

Tätduo

27-åriga Lin Xiyu gjorde en bogey och fem birdies på sin öppningsrunda och landade fyra under par med 68 slag. Det gjorde även Kim Hyo-Joo från Sydkorea och de två delar därmed ledningen.

Det var Lin Xiyus bästa öppningsrunda hittills i US Open men hon sade ändå efteråt att hon inte spelade på topp.

– Det var en riktigt bra runda där ute i dag. Men jag kände att mitt spel inte var på topp, speciellt på de första hålen fick jag kämpa för att komma till green, till och med från fairway, säger Lin Xiyu till LPGA:s hemsida.

Svårt på nionde

Lin Xiyu slog en bogey på sitt sista hål, vilket grämde henne.

– Jag hade chansen att gå en bogeyfri runda. Men det är en majorbana så du kommer att slå bogeys. Jag tycker att det överlag var en stabil dag för mig i dag.

Även sydkoreanskan Kim Hyo-Joos enda bogey kom på samma hål, banans nionde, känt för att vara ett av de svåraste på Pebble Beach.

Ikoniska Pebble Beach i Kalifornien har varit spelplats för sex US Open på herrsidan, men det här är första gången som en dammajor avgörs på den högklassiga banan vid Stilla havet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons