Annons

Sagnia tvåa i DL-finalen: "Tack gode gud"

Khaddi Sagnia slutade tvåa i Diamond League-finalen i Zürich. Bara serbiskan Ivana Vuleta hoppade längre än svenskans 6,55.
Friidrott • Publicerad 8 september 2022
Sveriges Khaddi Sagnia blev tvåa i Diamond League-finalen. Arkivbild.
Sveriges Khaddi Sagnia blev tvåa i Diamond League-finalen. Arkivbild.Foto: Jessica Gow / TT

Friidrottssäsongen lider mot sitt slut. I Diamond League-finalen gör världens bästa friidrottare upp om titeln som Diamond League-mästare, motsvarande ungefär 322 000 kronor och en friplats till VM i Budapest nästa år.

Längdhopparen Khaddi Sagnia var trött och sliten redan efter VM. På EM i München satte hon inte upp någon målsättning förutom att ha kul.

Annons

Trots att kroppen varit trött länge lyckades hon plocka fram den extra lilla motivationen i den schweiziska staden.

– Jag har ju inte tävlat nu på två, tre veckor och det har gett mig energi att få vila och tänka på annat. Den energin har jag tagit med hit, säger hon i C More.

Jämn tävling

6,55 var visserligen 40 centimeter från hennes årsbästa men räckte till en andraplats bakom Ivana Vuleta som hoppade 6,97.

Bakom den suveräna serbiskan var det desto jämnare. Fem centimeter var det enda som skiljde Sagnias andraplats från sjätteplatsens Maryna Bech-Romantjuk.

– Tack gode gud. Det har varit lite struligt de sista tävlingarna men det känns jätteskönt att avsluta säsongen på det här sättet, otroligt härligt!, säger Sagnia.

På herrsidan slutade Thobias Montler fyra på 8,01.

Ståhl femma

Diskuskastaren Daniel Ståhls säsong har varit minst sagt ojämn. Han har kastat längst i världen i år, med 71,47 i juni, men misslyckades på såväl VM som EM.

I Zürich träffade svensken heller inte riktigt rätt. 62,88 i den första omgången följdes av tre ogiltiga kast. Det blev visserligen längre i den näst sista omgången, men 65,16 räckte bara till en femteplats.

– Jag är för ivrig. Men det är fantastisk stämning här så det var kul i kväll, säger Ståhl till C More.

För mycket skugga kan dock inte kastas på den nyblivna 30-åringen. Ingen i fältet lyckades speciellt bra. Kristjan Ceh vann tävlingen på blygsamma 67,10.

Annons

Att diskusen blivit jämnare än tidigare år tycker han är positivt.

– Sedan har jag ett världsårsbästa, så jag hoppas få behålla det.

Andreas Kramer fick en reservplats till 800-metersloppet. Väl där blev han sexa på tiden 1.44,94.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons