Annons

Stabæk lånar Antonsson från Malmö FF

Ett norskt äventyr väntar anfallaren Marcus Antonsson under hösten. Stabæk lånar honom säsongen ut från Malmö FF.
"Det har varit en svår situation för mig. Jag trivs väldigt bra i MFF, men som fotbollsspelare måste man spela matcher och i Stabæk kommer jag få möjlighet att göra det. Just nu är det här bäst för alla parter." säger Antonsson i ett pressmeddelande.
Fotboll • Publicerad 1 oktober 2020
Malmö FF:s Marcus Antonsson spelar hösten ut på lån i norska Stabæk. Arkivbild.
Malmö FF:s Marcus Antonsson spelar hösten ut på lån i norska Stabæk. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson har föredragit andra offensiva lösningar än att vända sig till 29-åringen, som förra säsongen var ordinarie. Då gjorde han sex mål på 26 matcher och var högst delaktig i att Malmö FF nådde gruppspelet i Europa League.

Den här säsongen har det gått desto trögare.

Annons

"Marcus har varit utanför truppen på sistone och det är naturligtvis en situation som ingen av oss tycker är bra. Han har visat tidigare att han håller en hög nivå och med speltid resten av året hoppas vi att han kan komma tillbaka och konkurrera här nästa säsong. Stabæk har visat ett stort intresse för Marcus och har ett spelsätt som passar honom. Båda parter kände att det här var en bra lösning." säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Antonsson har tidigare spelat för Halmstads BK och Kalmar FF. Han värvades till Malmö FF från Leeds United 2018.

"Nu är det ungefär tio matcher kvar av säsongen så jag siktar på att göra det bra i Norge och sedan komma tillbaka till Malmö nästa säsong." säger Marcus Antonsson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons