Annons

Spottade mot domaren – stängs av i tre matcher

Örebros Jake Larsson fick syna det röda kortet mot Västerås.
Utvisningen fick han för att ha spottat mot assisterande domaren.
Nu stängs Larsson av i tre matcher, skriver .
Fotboll • Publicerad 9 maj 2022
Örebros Jake Larsson stängs av efter att han ska ha spottat mot en av de assisterande domarna. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

Den assisterande domaren Fredrik Hammarström bedömde att Örebro-spelaren spottade mot honom efter ett domslut under slutminuterna i superettan-matchen mot Västerås den 1 maj.

– - Jag sa först att det är vår boll, vilket det var. Sedan hör jag att han säger till huvuddomaren att "visa ut honom”. Jag vet inte varför. Han får förklara det för alla, jag har ingen aning, sade Larsson till NA efter matchen.

Annons

Utöver den automatiska avstängningen stängs Larsson alltså av i ytterligare två matcher.

"Olyckligt"

"Disciplinnämnden finner inte skäl att ifrågasätta anmälarens (domarens, reds. anm) uppgifter och anser att det inträffade ska bestraffas med ytterligare avstängning utöver den automatiska matchen. Avstängningens längd är bestämd enligt nämndens praxis och motsvarar två matcher", står det i disciplinnämndens beslut enligt Fotbollskanalen.

– Det är olyckligt för oss så klart, Jake är en duktig och viktig spelare. Jag har inget annat case som varit liknande om man har dömt på samma sätt eller ett annat sätt. Jake har varit tydlig med att det inte fanns någon mening i det, utan man har fattat beslut på en känsla som domaren har, säger ÖSK:s tränare Axel Kjäll till TT.

Kan överklaga

Örebro ska under dagen prata ihop sig huruvida de ska överklaga beslutet eller inte.

– Vi får diskutera internt hur vi hanterar det. Disciplinnämnden har varit tydlig i sitt beslut, det är något vi får acceptera men jag tycker det är tråkigt för Jake utifrån vad han har berättat, hur han uppfattat situationen – och det är framför allt tråkigt att vi tappar en duktig spelare i några matcher, säger Kjäll.

Örebro har inlett superettan med sex poäng på fem spelade matcher och tar i kväll emot Östersund.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons