Annons

Spelarnas hälsning till cancersjuke nioåringen

När spelarna i Kalmar HC fick höra att nioårige Pelle Deverén drabbats av leukemi gjorde de en video till honom. Filmen har fått stor spridning på Facebook.
Kalmar • Publicerad 8 februari 2016
För Kalmar HC:s lagkapten Martin Åkesson var det en självklarhet att laget skulle göra något för nioårige hockeykillen Pelle Deverén som drabbats av cancer. Foto: Arkiv/Privat
För Kalmar HC:s lagkapten Martin Åkesson var det en självklarhet att laget skulle göra något för nioårige hockeykillen Pelle Deverén som drabbats av cancer. Foto: Arkiv/Privat

Hälsningen från spelarna i Kalmar HC har fått enorm spridning på Facebook och har glatt Pelle Deverén och hans familj.

”För drygt en vecka sedan fick vi beskedet att Pelle Deverén som spelar i Kalmar HC:s D-pojkar har drabbats av leukemi. Vi i föreningen vill med denna video från a-laget visa vårt stöd för Pelle och hans familj! All styrka till er, vi tänker på er!”

Annons

HÄR KAN NI SE SPELARNAS HÄLSNING TILL PELLE DEVERÉN

<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-video" data-allowfullscreen="1" data-href="https://www.facebook.com/kalmarhc/videos/1027037377367592/"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/kalmarhc/videos/1027037377367592/"><a href="https://www.facebook.com/kalmarhc/videos/1027037377367592/"></a><p>För drygt en vecka sedan fick vi beskedet att Pelle Deverén som spelar i Kalmar HC:s D-pojkar har drabbats av leukemi. Vi i föreningen vill med denna video från a-laget visa vårt stöd för Pelle och hans familj! All styrka till er, vi tänker på er!</p>Publicerat av <a href="https://www.facebook.com/kalmarhc/">Kalmar HC</a> den 7 februari 2016</blockquote></div></div>

– Vi blev extremt glada över det här. Pelle fick även en klubba och en signerad tröja av spelarna. Han har varit väldigt glad och vi tror att det här har hjälpt honom. Det var jättefint av spelarna att göra det, säger Pelles pappa Johan Deverén.

Nioårige Pelle Deverén fick sitt cancerbesked i slutet på januari och är nu inne på sin andra cellgiftsbehandling.

– Han är väldigt trött och svag just nu och ligger på sjukhuset, men jag tror att han kommer att bli jätteglad över klubban och tröjan när han kommer igen, säger pappa Johan Deverén.

För Martin Åkesson, lagkapten i Kalmar HC:s a-lag var det en självklarhet att laget skulle göra något för nioårige Pelle Deverén.

– Kalmar HC är inte någon stor klubb, alla känner alla här och vi är som en stor familj. Vi känner med Pelle och hans familj och vill visa att vi finns här och ge dem stöd.

Att få hela a-laget att ställa upp på hälsningen var inte några problem intygar lagkaptenen.

– Det är tråkigt när sånt här drabbar en liten hockeykille. Vi kan inte göra mer än att visa att vi bryr oss.

Responsen för klippet på Facebook har enbart varit positiv.

– Det är jätteroligt att filmen fått en sådan spridning, men det viktiga för oss är att visa för honom att vi bryr oss. Vi tänker bara på honom, men självklart är det roligt om andra tycker att det är bra också.

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons