Annons

Spanska storklubbar kräver ursäkt från förbundspamp

Spanska klubbar uppges vara rasande efter att Whatsapp-meddelanden från det spanska fotbollsförbundets ordförande har läckt ut till allmänheten.
"De lag jag gillar minst är i den här ordningen: Villarreal, Sevilla och Valencia", ska Luis Rubiales ha skrivit, enligt El Confidencial.
Fotboll • Publicerad 11 oktober 2022
Tre spanska storklubbar kräver en ursäkt av Luis Rubiales, det spanska fotbollsförbundets ordförande. Arkivbild.
Tre spanska storklubbar kräver en ursäkt av Luis Rubiales, det spanska fotbollsförbundets ordförande. Arkivbild.Foto: Amr Nabil/AP/TT

Detta har fått de tre klubbarna att gå samman mot Rubiales och i ett gemensamt pressmeddelande kräver de nu en ursäkt.

"Uttalandet, där han visar förakt, fientlighet och arrogans mot de tre klubbarna, är oacceptabelt från en person som innehar en sådan position. Han måste se till alla klubbars intressen inom spansk fotboll”, lyder uttalandet.

Meddelandena ska Rubiales ha skickat till hans pappa i samband med en match mellan Sevilla och Real Madrid 2020. I meddelandena beskriver han även Sevillas ordförande José Castro som "en skitstövel".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons