Spanien till semi – ställs mot Sverige

Spanien är vidare till semifinal i fotbolls-VM efter att i förlängning ha slagit ut regerande silvermedaljörerna Nederländerna med 2–1 i kvartsfinalen i Wellington.
Nu väntar Sverige i semifinalen i Auckland på tisdag.
Fotboll • Publicerad 11 augusti 2023
Spaniens Salma Paralluelo, mitten, firar med sina lagkamrater efter 2–1-målet i förlängningen.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

19-åriga Salma Paralluelo blev matchhjälte och fällde avgörandet när hon dribblade bort de nederländska försvararna och sköt in 2–1 för Spanien efter 111 spelade minuter.

Spanien tog tidigt kommandot i kvartsfinalen i Wellington, Nya Zeeland, och hade flera vassa målchanser. I slutet av första halvlek fick anfallsstjärnan Esther González ett mål bortdömt efter VAR-granskning och konstaterad offside.

Efter att en straff tilldömts Spanien blev det i stället Mariona Caldentey som lyckades trycka in 1–0 via stolpen, i matchens 81:a minut.

Men glädjen blev inte långvarig – tio minuter senare fick Nederländernas Stefanie van der Gragt ett friläge och kvitterade till 1–1 på tilläggstid, vilket tog matchen till förlängning.

För Spanien väntar nu semifinal mot Sverige i Auckland på tisdag, med avspark klockan 10 svensk tid.