Annons

Söderström: ”Jag har ett lag klart för mig redan nu”

IKO:s silly season brukar vara kunna liknas vid något av en spring i dörrarna-fars. Massor ut, massor in.Annat nu.– Vi behöver inte uppfinna hjulet på nytt, säger tränaren Fredrik Söderström.
Fredrik Söderström
Oskarshamn • Publicerad 27 juli 2016
Foto: Kenny Bengtsson
Foto: Kenny Bengtsson

[pi9mpg39]

För ett år sedan vid den här tiden fick Fredrik Söderström snudd på ett helt nytt lag att börja jobba med. 16 nya spelare. I år är antalet nya halverat och stommen kvar.

Annons

Framför allt är forwardssidan nästan helt intakt, så när som på den till Finland flyktade skyttekungen Mitch Wahl.

– Det blir lättare att plantera en spelidé, ett tänk och en filosofi. Samtidigt finns risken att vissa sitter fast i gamla roller och blir bekväma. Det måste vi jobba bort. Men på det stora hela är det mycket bättre med kontinuitet, vi behöver inte uppfinna hjulet på nytt, säger Söderström som varit IKO-tränare i fem säsonger och i våras, efter en hel del grubblande, skrev på för ytterligare två säsonger.

Det finns inga nya flashiga amerikanska namn att hålla koll på i år – vilka spelare ska den nyfikne kika lite extra på nu?

– Det här har ju förändrat karaktären på laget. Den där ovissheten som är spännande i början har inte vid i dag, men i slutändan kommer tryggheten vi i stället har att gynna oss. Men visst finns det spelare att hålla koll på, säger Fredrik Söderström och utvecklar.

– Ta Björn Karlsson, om han är hel och frisk så är det en högklassig back. Jonas Liwing kommer tillbaka, Robin Söderquist är spännande, vi har de här egna killarna som poppat upp, vi har Leksandslån. Det finns nåt spännande hos alla. Men samtidigt får vi inte glömma de här vi haft som vi tror vi kan få ut ännu mer av. Med tiden så kommer det säkert fram vilka som kommer vara de spännande namnen.

IKO spelar första träningsmatchen den 11 augusti, hemma mot Vita Hästen.

Kan du redan nu ge en hint om hur du kommer formera laget?

– Under mina säsonger i klubben har det aldrig varit så tydligt på förhand när det kommer till formationer. Vi har den här gången kunnat plocka bort någon och plockat in någon annan på en viss position. Jag har ett lag klart för mig redan nu, sen vet jag att i den sitsen har jag varit förut och om ett par veckor raseras det. Men tar vi Hagelin, Piispanen, Löfstedt så var det en finfin formation som vi gärna testar igen. Sen faller det sig lite naturligt, utan att säga för mycket.

”Jag har ett lag klart för mig redan nu, sen vet jag att i den sitsen har jag varit förut och om ett par veckor raseras det. Men tar vi Hagelin, Piispanen, Löfstedt så var det en finfin formation som vi gärna testar igen. Sen faller det sig lite naturligt utan att säga för mycket.”

om vikten av kontinuitet

IKO:s nyförvärv

Wictor Ragnewall, Tingsryds AIF

Tom Linder, Karlskrona HK

Björn Karlsson, IK Pantern

Jonas Liwing, Hamburg Freezers

Daniel Nilsson, Åker/Strängnäs (tryout)

Tobias Ekberg, Leksands IF

Simon Norberg, Leksands IF

Emil Larsson, Örebro J20 (tryout)

Dessutom kommer två lån från Frölunda att ansluta. Sannolikt Kristoffer Gunnarsson och Pontus Widerström.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons