Annons

Söderqvist snart klar för Hammarby

Allt talar för att Måns Söderqvist lämnar Kalmar FF.Medieuppgifter säger att han just nu är i Stockholm och gör klart med Hammarby.
KALMAR • Publicerad 2 december 2014
Måns Söderqvist ser ut att vara förlorad för Kalmar FF. Uppgifter gör gällande att han just nu slutförhandlar med Hammarby IF. Foto: Paul Madej
Måns Söderqvist ser ut att vara förlorad för Kalmar FF. Uppgifter gör gällande att han just nu slutförhandlar med Hammarby IF. Foto: Paul Madej

Måns Söderqvists kontrakt med Kalmar FF går ut vid årsskiftet och han har varit tydlig med att han vill prova något nytt.

Redan i somras fanns den ambitionen. Då föll det på att det initiala intresset försvann, alternativt att Kalmars prislapp var för hög. Enligt obekräftade uppgifter skulle det ha handlat om en utländsk förening (Heerenveen).

Annons

Samtidigt som Söderqvist haft ett avtalsförslag från Kalmar att ta ställning till har det spekulerats i ett större intresse från tre namngivna allsvenska föreningar: Hammarby, IFK Göteborg och Häcken.

Valet ska till slut ha landat på Nanne Bergstrand–tränade Hammarby där även förre lagkamraten Erik Israelsson och assisterande tränaren Patrik Hansson finns.

Väljer Söderqvist Hammarby får Kalmar FF 500 000 kronor i solidaritetsersättning/utbildningsbidrag.

Måns Söderqvist spelade 26 matcher från start i årets allsvenska och gjorde tio mål.

Sporten har sökt Söderqvist för en kommentar.

Peter AhlénSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons