Annons

Slutar efter finalförlusten: "Är jätteledsen"

Storvreta förlorade SM-finalen i innebandy efter Faluns vändning.
Nu väljer klubbikonen Mattias Samuelsson att avsluta sin elitkarriär.
Innebandy • Publicerad 2 maj 2021
Mattias Samuelsson (mitten) avslutar elitkarriären efter
Mattias Samuelsson (mitten) avslutar elitkarriären efterFoto: Ulf Palm/TT

Finalen avgjordes på neutral plan i Gävle inför tomma läktare, allt för att möta de restriktioner som gäller.

Men medan Falun virvlade fram med en rak, snabb, passningsskicklig och effektiv innebandy och såg ut som om de bars fram av en osynlig glädjevrålande publik körde Storvreta mest fast och fick varken i gång sina normalt poäng- och målsprutande stjärnor eller sitt i vanliga fall tajta försvar bakåt.

Gick i baklås

Annons

– Ingen av mina killar gör en bra match. Det är sanningen. Jag lovar att alla försökte göra sitt bästa men vi nådde inte hela vägen fram i dag, säger assisterande tränaren Mika Kohonen

Varför det mesta gick i baklås kan han inte svara på men efter SM-finalen ville Kohonen ändå passa på och hylla Storvretaikonen Mattias Samuelsson som har sagt att han nu slutar spela på elitnivå:

– Jag gav Mattias en kram och sade att ”jag älskar dig”. Han är ett praktexemplar på hur man blir en vinnare med sin respekt för sporten och för tävlingen. Mattias tar inget för givet, sammanfattar Kohonen.

"Nästa år vinner de"

37-årige Samuelsson var själv fåordig efter förlusten och kämpade mest för att hålla tårarna tillbaka. Inte för att han ska sluta utan för att det blev ett silver och inte ett guld i sista matchen med gänget:

– Jag är jätteledsen, framför allt för killarna i laget. De har jobbat så hårt. Vi räckte inte till. Jag klarar mig men jag tycker synd om de andra, säger Samuelsson till TT.

Vad han ska göra nu återstår att se men kanske kan något av barn och ungdomslagen i Storvreta få en extraordinär spelare som tränare?

– Kanske det, det skulle jag kunna se fram emot.

TT: Vad tänker du om Storvretas framtid?

– Storvreta går alltid för det. Jag känner mig trygg med framtiden. Jag är inte orolig så. Nästa år vinner de.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons