Annons

Sliten Pontus Jansson får extra vila

Trött och sliten – och i behov av vila.
Det är läget för landslagets mittback Pontus Jansson med mindre än två veckor till EM.
Fotboll • Publicerad 2 juni 2021
Landslagsförsvararen Pontus Jansson är sliten och får extra vila. Arkivbild.
Landslagsförsvararen Pontus Jansson är sliten och får extra vila. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Jansson var inte med under förra veckans träningsläger i Båstad. Han var upptagen med att ta upp klubblaget Brentford till Premier League. Han utgick i slutet av kvalfinalen mot Swansea – men beskeden till den svenska landslagsledningen var lugnande.

Jansson är sliten, behöver tar det lite lugnt. Den vilan får han av Andersson.

Annons

Jansson är inte aktuell för spel mot Armenien på lördag.

– Pontus har en brutal säsong i England bakom sig. Den började redan i augusti förra året. Han är sliten, den gode Pontus. Vi kommer ta det lugnt med honom och tuffa i gång honom. EM börjar inte förrän om tolv dagar.

Helander nära träning

Situationen kring mittbackskollegan Filip Helander är att hans återuppbyggnadsträning fortgår som planerat.

– Hans rehabilitering har gått jättebra och jag räknar med honom i fotbollsträning i morgon.

Ytterbacken Ludwig Augustinsson är också nära att gå in i den kollektiva träningen.

– Är det minsta tveksamhet kring någon är det inte aktuellt med spel. Pontus kan jag nog säga definitivt att han inte kommer att spela. Han borde vila. Sen får vi se hur det är med "Fille" (Helander) och "Ludde" (Augustinsson), det tar vi dag för dag.

Lindelöf tränar

Victor Nilsson Lindelöf fanns inte heller med under dagarna i Båstad, men ska träna med laget i eftermiddag. Mittbacksstjärnan har under säsongen dragits med ryggproblem och kommer även han från ett långt och hårt matchande.

– Jag räknar med att Victor ska träna nu när han är tillbaka. Jag pratade med honom inför hans sista match och då bestämde vi att han skulle vara ledig efter Europa League-finalen i onsdags, så det har blivit en rejäl återhämtning. Då när jag pratade med honom var ryggkänningen mycket bättre. Jag utgår ifrån att det inte ska vara några problem, säger Andersson.

Landslaget tränar onsdag–fredag på Friends arena och spelar sedan EM-genrepet mot Armenien på lördag kväll.

Nästa vecka flyttar landslaget till baslägret i Göteborg.

EM-premiären spelas mot Spanien i Sevilla den 14 juni. Därefter väntar Slovakien och Polen i gruppspelet, båda matcherna spelas i S:t Petersburg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons