Annons

Skrällen: Medvedev utslagen

Wimbledon är över för Daniil Medvedev.
Den ryske världstvåan förlorade med 2–3 i set mot polacken Hubert Hurkacz i den fjärde rundan.
Tennis • Publicerad 6 juli 2021
Daniil Medvedev. Arkivbild.
Daniil Medvedev. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth AP/TT

Matchen, som återupptogs efter att ha avbrutits i måndags på grund av ett regnoväder, blev en svängig tillställning som 14-seedade Hurkacz till slut gick vinnande ur. Segersiffrorna skrevs till 2–6, 7–6, 3–6, 6–3, 6–3.

– Att spela på den här banan, som är den bästa i världen, med den här fantastiska publiken, är så speciellt för mig. Daniil är en otrolig spelare. Han är nummer två i världen – så att vinna den här matchen är stort för mig, säger han enligt Eurosport.

Inspirerar människor

Annons

24-åringen är därmed också klar för sin första grand slam-kvartsfinal någonsin. Där ställs han mot en annan världsstjärna i form av Roger Federer.

– Det sättet som Roger spelar på inspirerar så många människor. Ni gillar att kolla på honom och det kommer säkert att bli en rolig duell, säger Hurkacz.

Karolina Pliskova tog sig enkelt vidare till sin första Wimbledon-semifinal genom att städa av schweiziska Viktorija Golubic i två raka set (6–2, 6–2).

Där kommer den tidigare världsettan, nu 13:e på världsrankningen, att få möta andraseedade belarusiskan Aryna Sabalenka.

Jabeur utslagen

Sabalenka säkrade semifinalspel via 6–4, 6–3 mot Ons Jabeur och satte där med stopp på tunisiskan framgång i Wimbledon.

Jabeur skrev historia under måndagen när hon slog ut Iga Swiatek i åttondelsfinalen och blev den första arabiska spelaren sedan 1974 att nå kvartsfinal i Wimbledon.

Även Angelique Kerber, Tyskland, är klar för semifinal efter 6-2, 6-3 mot Karolina Muchova, Tjeckien.

Kerber ställs mot Ashleigh Barty från Australien.

Barty, som för första gången är i semifinal i Wimbledon, säkrade avancemang med 6–1, 6–3 mot landsmaninnan Ajla Tomljanovic.

Fakta: Så spelas damernas Wimbledon-semifinaler

Karolina Pliskova, Tjeckien, mot Aryna Sabalenka, Belarus.

Angelique Kerber, Tyskland, mot Ashleigh Barty, Australien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons