Annons

Flygstrul störde inte Skellefteå

Skellefteås flygplan kom inte i väg som det skulle i kylan och laget anlände sent till mötet med Färjestad i SHL-ishockeyn.
Det påverkade inte insatsen.
Ishockey • Publicerad 2 december 2021
Jubel efter Skellefteås #23 Adam Mascherin gjort 3-5 mot Färjestad.
Jubel efter Skellefteås #23 Adam Mascherin gjort 3-5 mot Färjestad.Foto: Tommy Pedersen/TT

Skellefteå var en timme senare än normalt till arenan inför matchen mot Färjestad.

Det gjorde inget.

Annons

När gästerna hade skakat av sig resan varvade de upp ordentligt och vände 1–2 till en övertygande 6–3-seger.

– Vi kom ganska tätt inpå men vi hann ut till värmningen så det blev inte så konstigt ändå. Det är bara att acceptera läget och göra det bästa av det. Med tanke på hur mycket vi flyger är det konstigt att det inte händer oftare, säger Oscar Möller.

Bra powerplay

Att det var underläge efter första perioden berodde inte på flygstrulet.

– Det kanske man skulle kunna tro, men det kändes som om vi höll fokus rätt igenom matchen. Det gäller att hitta spelet, slå en bra passning, göra en bra åkning, säger Möller.

Delvis tack vare veteranen vände Skellefteå 1–2 till 3–2 i andra perioden.

Efter Rickard Huggs kvittering skickade Möller in ledningsmålet via Färjestadscentern Linus Johanssons benskydd.

I tredje perioden seglade Skellefteå ifrån.

De två sista målen kom i numerärt överläge – en spelform som västerbottningarna för närvarande behärskar avsevärt bättre än Färjestad.

– Vi är ganska effektiva, framför allt i powerplay, säger Möller.

I och med segern befäster Skellefteå tredjeplatsen i tabellen bakom Frölunda och Rögle.

Annons

– Det är klart att det är skönt. Vi är inne i en bra trend. Vi strävar alltid efter att ta oss ännu högre upp men det är en bra placering. Vi är nöjda, säger Möller.

”För naivt”

Färjestad hade sedan tidigare de rutinerade pjäserna Jens Westin och Michael Lindqvist på skadelistan. Mot Skellefteå saknades dessutom lagkaptenen Mikael Wikstrand och Victor Ejdsell.

Ungdomarna som ersatte och fick större ansvar gjorde vad de kunde – hemmalagets mål bokfördes på Albert Johansson, född 2001, Joel Nyström, 2002, och Lucas Forsell, 2003 (hans första fullträff i SHL) – men till slut blev det för tungt.

– Det håller inte. Det är för dåligt, alldeles för naivt i flera situationer, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons